Cat de mult te-a dezamagit contabilul tau ?

Relatia cu contabilul trebuie sa fie una bazata pe incredere reciproca. Din pacate, de multe ori avem parte de exeperiente mai putin placute, in special atunci cand ne lovim de oameni neseriosi care urmaresc doar propriul interes. Unii antreprenori au schimbat chiar si 5 contabili in ultimii 10 ani de afaceri, iar acest lucru nu este deloc surprinzator.

Cum alegi contabilul perfect?

In Bucuresti exista sute sau mii de contabili care te pot ajuta cu documentele firmei. Unii mai priceputi, altii mai putini pregatiti. Unii mai calmi si intelegatori, altii mai duri si mai exigenti. In functie de caracterul tau si de cerintele pe care le ai intr-o colaborare, stabileste mai multe intalniri si incearca sa vezi cu ce contabil te poti intelege cel mai bine.

Nu te feri sa spui care sunt asteptarile tale si cerintele intr-o eventuala colaborare. Este bine ca de la inceput lucrurile sa fie spuse, pentru a evita orice neintelegere. Din pacate, de multe ori o incheiere a colaborarii se termina cu scandal si cu refuzul contabilului de a mai preda anumite documente.

Daca iti este mai usor si ai prieteni cu afaceri, incearca sa obtii cateva numere de telefon de la ei. De obicei, cele mai bune parteneriate sunt atunci cand se fac recomandari de oameni seriosi.

Share: