Cat de greu este sa alegi o firma de contabilitate

Cei care au colaborat cu o firma de contabilitate stiu care sunt cele mai frecvente probleme si in ce poate consta neseriozitate unor prestatori din acest domeniu.

Vom enumera cateva probleme frecvent intalnite:

  1. Firma de contabilitate este nevoita sa ofere pachete lunare la un pret foarte mic, se aglomereaza rapid iar apoi nu mai face fata. Astfel, evidenta contabila nu este tinuta la timp si uneori apar intarzieri chiar si de cateva luni. La un eventual control, beneficiarul are de suferit, mai ales daca nu exista un contract bine definit.
  2. Firma de contabilitate este amabila doar pana la semnarea contractului. Pentru un antreprenor la inceput de drum, exista foarte multe nelamuriri iar ele nu pot fi rezolvate fara ajutor din partea contabililui. Dar, atunci cand contabilul este foarte aglomerat, iti va explica pe fuga si s-ar putea sa inchizi convorbirea cu aceleasi nelamuriri.
  3. Atunci cand o firma vede ca profitul tau este mare, cresc si preturile destul de mult. Stim.. iti este foarte greu sa renunti la firma cu care lucrezi de cativa ani, tocmai pe acest lucru se bazeaza si ei.

Acestea ar fi doar 3 probleme cu care se lovesc tinerii antreprenori, atunci cand sunt la inceput de drum. Asadar, recomandam sa va bazati foarte mult pe recomandari si sa lucrati doar cu cei care demonstreaza seriozitate si dorinta de a evolua impreuna cu clientii.

Share: